2011. március 11., péntek

Zöldségragu

Néha olyan egyszerű lesz minden, összeállnak a mozaikok gyönyörű eggyé::))
A héten is ilyesmi történt velem.
Sikerült végre a kedvemre való kenyeret készíteni. Nekem a sokkal vastagabb, nem teljesen megaszalt állag jött be, még van mit tökéletesítenem, de már nagyon finom lett. Másrészt a napkekszet vékonyabbra terítettem mint szoktam, mert kevesebb volt az alapanyag, és így nagyon finom vékony roppanós chipszet kaptam. Azt hiszem nekem pont az a szokásos napkeksz vastagság ami nem jó, de legalább találtam megoldást. Persze most naponta általában 1 db-ot eszem ezekből délben, így ez már nem is olyan fontos.

Ma pedig a reggeli e-maileket átnézve láttam hogy Russell James újabb finomságot készített, amihez egy csomó minden nem volt itthon persze, de padlizsán éppen volt, a fagyasztóba volt zöldborsó is, ami persze nem élő. Beraktam pácolódni az öntettel az aszalóba a zöldségkeveréket.
Nekem itt jött a csoda ::)) Valószínű sokan készítenek így ételt, én bevallom most először. Délre mennyei langyos és ÉLŐ zöldségragu kerekedett az egészből. ( a receptet nem is folytattam idő és alapanyag híján, tegnapról volt még paprika krémem azzal ettem a zöldséget) Nem is raktam 41 csak 39 fokra, de pont ehetően meleg, nagyon finom étek lett belőle. (felső kép) Ja igen és végre a nagy régi kedvencem a padlizsán is élvezhetővé vált, mert az aszalt bacon néven futó elkészítési mód nem nem nagyon jött be

Tegnap a túlélő csomagomba készült pritamin paprikás kelkáposzta chipsz is (fél pritamin paprika 5 dkp napraforgómag áztatva, só fokhagyma pici olaj, turmixolás után jól bekentem a leveleket és aszaltam, zörgősre) Ha aszalok igyekszem a tálcákat kihasználni, vagy almás gyümölcs lap, vagy káposzta készül általában.

3 megjegyzés:

Szamóca írta...

Ilyen pácolt, aszalt dolgokat még én sem készítettem, de ez a zöldségragu tényleg nagyon-nagyon finom lehetett!
És mivel pácoltad?

Sütő Mónika írta...

Szia!
Nagyon örülök, hogy sikerült számodra is finom kenyeret és kekszet készítened! Látod nem szabad feladni!
Én is csináltam ilyen vastag kenyér jellegűt, pl hamburgerzsemle. Bizony olyan, mint egy jó tömör teljes kiőrlésű kenyér. Finom és a belseje puha...

ezisén írta...

Szamóca:
Apác 1 ek citromlé 2 ek Shoyu 2 ek oliva 2 tk só és 1 ek római kömény volt. A legjobb benne most a "melegsége" volt ::) Nem főttre vágytam mert nem hiányzik, csak az elkészített ételeim hidegek, bár nem a hűtőből veszem ki.

Mónika
Nem vagyok az a feladós típus ::)) és sokat segít a te lelkesedésed is.