2011. május 24., kedd

Marokkói gazpacho


A gazpacho (néhol gaspacho) egy paradicsom-alapú zöldségleves. A spanyol (andalúziai) konyha készítménye, amelyet hidegen tálalnak. Egész Spanyolországban fogyasztják, főleg a portugál határ közelében, továbbá a dél-amerikai államokban.

Ezt a receptet még télen írtam ki egy külföldi oldalról, mert nem csak a szokásos hozzávalókat variálja, paradicsom uborka hagyma só bors. Sőt ebben nincs is hagyma, ezzel szemben rengeteg hozzávalóból készül, persze így is pár perc alatt.

Turmixba (ez lesz a leves része):
1 csésze víz+4 paradicsom (én hámoztam) a hámozott kockázott uborka 1/3 csésze olíva olaj 2 ek citromlé 2 tk agave  szirup 1 tk só 1 tk friss gyömbérlé 3/4 tk római kömény 3/4 tk koriander (őrölt) 1/2 tk fahéj 1/2 tk bors, pici cayenne bors   

Turmixolás után teszünk még a levesbe 1 nagyon apró kockára vágott paradicsomot 1/4 cs mazsolát és 1/4 cs fenyőmagot (nálam napraforgó volt) és apróra vágott friss koriander levelet.
Ha lehet várjunk 2 órát hogy az ízek összeérjenek.

Állítólag minél tovább áll annál finomabb, de erről nem tudok beszámolni mert nálam azonnal elfogyott ::))

Nincsenek megjegyzések: