A július vági összejövetelen készített Joan cukkinis tortát, azóta én is többször készítettem zöldségekből. Erikát is megihlette láttam ez az ételkészítési mód.
Ennek most az alapja áztatott török mogyoró és kápia paprika só bors.
Erre jött egy avokádó réteg. Van aki csak szeleteli,és úgy teszi rá a zöldség tortára, én most krémnek készítettem mert jól megérett az avokádóm, sóval citrommal pici fokhagymával ízesítettem.
Mivel nálunk is "paradicsomi" állapotok uralkodnak, tettem rá egy sor félig aszalt paradicsomot (éppen annyira volt aszalt hogy a nedvesség elpárolgott már de nem volt száraz) erre egy kis bazsalikom pesztót kentem ízesítésül.
Erre pácolt brokkoli réteg következett. Ezt shoyu-oliva olaj citromlé hármasában kellett volna 8 órát pácolni. Ennyi időm nem volt így én betettem az aszalóba két órára néha átkevertem hogy mindenhol érje a páclé és szépen elrendeztem a paradicsomok tetején. Lehetett volna turmixolni de én most ezt kihagytam.
A tetejére pici kesudió sajt került (áztatott kesudió élesztő pehely citromlé só turmixolva) ha és egy kis lila bazsalikom.
Kicsit talán bonyolult és macerásnak tűnik, de több napra elegendő ez az adag. A torta forma csalós nem látszik az arányokon hogy ez a csak 18 cm átmérőjű forma, ami a nyers konyhában nagyon beválik, édes és sós tortáknál is.
5 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, én is kis tortaformába tettem, 2 embernek 2 napra elegendő bőven. Biztosan finom is lett!
Imádom ezeket a tortákat, új dimenziók! És nagyon sokféleképpen variálhatók, nyami!
De jól néz ki, kár hogy elvágva nem fotóztad, szép lehet a sok színes réteg...
Szerintem ez sok lesz nektek, inkább átmegyek egy kicsit!:-D
Aranyosak vagytok köszönöm! Jó példaképeim vannak, így könnyű!!! ::))
Móni: a torta nem volt fotogén szeletelve, pont a brokkoli miatt, azt nem turmixoltam,finom állagú lett, de nem adott szép felületet.
Nagyon guszta!Nekem is kéne már valami ilyesmit csinálni. Majd példát veszek:)
Megjegyzés küldése