2011. január 20., csütörtök

30 napos nyers tisztító kúra miből áll?


Már megint kérdezek ::)) De sokat segít a válaszotok, ezt már előre is köszönöm!!!

Motoszkál bennem is egy 30 napos tiszta nyers inkább tisztító hatású időszak mielőbbi megvalósítása, még mostanában az igazi böjtöm előtt.Részben súlycsökkentő hatása is izgat és több nyers szakértő szerint ez segít az "érzelmi evés" bűvköréből kitörni. Ez a nyers evésem nem egészen három hónapja alatt is jelentősen csökkent, de van még mit javítani a dolgon, mert ilyenkor csúszik be a nem "nyers" az étkezésembe.

Sok angol nyelvű élő oldalon látom, hogy iparág szerűen foglalkoznak nyers étrendes vezetett fogyókúrákkal. Recept étrend skyp telefonos kapcsolat fórum stb.  Valószínű a közösség ereje sokat segíthet, de nem hiszem hogy csak így működik. Böjtöltem már sokszor 21 napot, az léböjt volt, ez annál lightosabb lesz. Sajnos csekély az angol tudásom, de azért elég sok információ és ingyenes e-könyv elolvasása után az alábbiakra jutottam..

1/ A napi étrend főleg leveles zöldekből készült smoothie-ból áll, de ebben az időszakban csak ivás van turmixolt formában? vagy saláta is belefér?
Mennyi és milyen gyümölcs és olajos mag fér bele? ( Mintha az olajos magot néhányan nem is javasolnák erre az időszakra.)
2/ Van aki napi két óra gyaloglást javasol ((:: na ez sem fog menni de a napi 30-60 perc az teljesíthetőnek tűnik.  Érdekes itt is olvastam olyat, hogy a gyaloglásnál intenzívebb mozgás már energia igényesebb lehet, ami később jó de ezt az időszakot felboríthatja.
3/ Citromos víz és zöld tea lenne még a menüben.
4/ Ha belefér akkor infra szauna is.

Úgy látom, a gyönyörű fotókon hogy rajtatok nem sok felesleg van, de ha van megosztható tanácsotok, olvasott infótok stb és megírnátok azt megköszönném.

5 megjegyzés:

Sütő Mónika írta...

Mivel azt írtad, hogy most nem léböjtölni szeretnél én egy könnyebb étkezési módot javasolok amivel biztos, hogy fogysz ill. tartósan. Szerintem, ha csak zöldséget ennél az unalmas lenne, hisz 1 hónapig is csinálni szeretnéd. Azt tanácsolom, hogy a reggelid legyen valami gyümölcs alapú. Turmix, 1 gyümölcssali, sorbet...egyél sok ananászt és kivit. Banánból most kevesebbet. Persze ezekből is lehet zöld, de ha 60%-a gyümölcs akkor ízre az dominál. Az a jó, ha próbálod végig pozitívan felfogni, lelkileg előtte rákészülsz esetleg megnézed, hogy a holdállás is a segítségedre legyen...Ha van erőd és lehetőséged, kezdhetnéd 1-2 nap tisztító léböjttel, így a gyomrod is összemegy kisebb adagok is elegek lesznek és nem fogod úgy kívánni az édeset. Magokat szerintem délben, ebédre egyél utoljára,és csak módjával, vacsorára már csak zöldségekből kombinálj valamit. Rágcsálj ropogós jégcsapretket, zellerszárat, uborkát, ha éhes vagy...ja és, ha salátát csinálsz kerüld az olajat. Kis citromlé, na meg fűszert használhatsz amennyit csak szeretnél ezzel izgalmassá és változatossá teheted és kielégíted az ízlelőbimbóidat:-) Próbálj olyan ételeket enni amit alapból is szeretsz! Írj egy kis biztatást magadnak, hogy miért lesz jó neked ez a diéta, és ha elgyengülsz csak vedd elő! Infraszauna nagyon jó ötlet, vigyél luffaszivacsot és közben masszírozd, dörzsölgesd a bőröd. Sétát a friss levegőn én is ajánlom, már ha friss.Citromos víz csillagos 5-ös. Jó lesz ez! Sok sikert! Talán majd a mi menünkből is tudsz venni 1-2 ötletel..aztán majd írj mi volt?! A képek meg tudod csalnak:-), az ember 100-ból egyet kiválaszt...télen bizony nekem is jobban felkúszik néhány kiló

ezisén írta...

Köszönöm!!! Igen olyat keresek ami tartható, mert nem akarom túl nehézzé tenni, hiszen dolgozom is közben. Valójában a vacsit kell lecserélnem meg azt hogy nem fogok most dehidratált ételeket enni. Nagyon kíváncsian várom a Ti menütöket is. Szerintem én is hétfőn kezdem. Így már hármunk energiája adódik össze ::)) Ez csak jó lehet

Ezt is be fogom vetni, mármint az EFT-t. Dénes Éva-nak van egy jó kopogtató forgatókönyve a méregtelenítésre már korábban is használtam
http://evadenes.com/hirlevel/apr09.htm

Ha van kedved próbáld ki.

Sütő Mónika írta...

Ez szuper, na majd sokat gondolok rád, hogy te is...ez ad egy kis plusz erőt.

Beleolvastam amit ajánlottál, sok hasonló gyakorlat van pl. légzéssel...az elgondolás nagyon jó, de én csak pozitív dolgokat mondogatnék, programoznék. Nekem ez kicsit fura:

"Bár elkerülhetetlen, hogy a szervezetembe felesleges és káros anyagok is kerüljenek,

"Bár a szervezetem nem tud megbirkózni az összes bejutott méreganyaggal,

"Bár lehet, hogy szerevezetemben felhalmozódtak a méreganyagok,

Én ezt már negatív programozásnak érzem, a mondatok 2. fele szuper, de az elejét elhagynám.
Persze tégy a saját hited szerint, és hidd a jót, hogy neked ez jó lesz, még szebb, feszesebb, formásabb egészségesebb leszel, olyan amire vágysz!

ezisén írta...

Biztosan!!!!

Nem mondanám negatívnak ezeket a mondatok. Pont mi is kibeszéltük az én zöld leves kérdésemnél, hogy nem csak bio ételt fogyasztunk.Ez az alap állítás az a helyzet ahol most tartok. Tudatosítani kell azt a helyzetet ahol most vagyok, mert csak onnan tudok változtatni. Ez nem negatív program csak szembenézés az adott helyzettel. De persze sok módszer van.

Pár éve tanítottam az EFT-t, ez sokaknak nem tetszett, de csak elsőre. Az lényeg itt is hogy mindig pozitív körrel kell befejezni.

Sütő Mónika írta...

lehet, hogy igazad van..!? majd még érlelem