2011. január 30., vasárnap

Vargányás fasírt






Az alap ötlet Carmellától származik.
Még ősszel vettünk nagyon jó áron (a bolti ár feléért) szárított vargányát egy fiatal lánytól aki maga szedte és aszalta a gyönyörű nevű Istenmezején.Így az alapanyag adva volt
Carmella receptjében csak a makadámia diót cseréltem le a csíráztatott hajdinával, de az öntetben kipróbáltam a tormát és kapri bogyót, mely nem volt nyers viszont eddigi legfinomabb kesudió tejfölöm lett, így ezt a kis eltérést megbocsátottam magamnak ::))
Hozzávalók:
 fél csésze áztatott vargánya,
másfél csésze vékonyra szelt és kb. 1 cm-re aprított cukkini,
1 1/2 csésze csíráztatott hajdína
1/4 -1/4 csésze aprított hagyma és zellerszár
2 teáskanál élesztő pehely
2teáskanál citromlé
2 fokhagyma
1 kanál psíllium mag
só, piros paprika, és bors ízlés szerint

Aprítógépben összekevertem, majd a szokásos aszalás következett.


A tejfölt 1/4 csésze áztatott kesudióból, citromléből sóval készítettem. A két kakukk tojás, 1tk  torma 1 tk kapri bogyó

3 megjegyzés:

Norka írta...

Ez is nagyon guszta! Bár nekem szegfűgombám van, de szerintem az is finom lenne így. Nem lett túl hajdinás az íze?

SzEra írta...

De igen, legközelebb felesben fogom csinálni. A szegfűgombával is jó lehet. Régen sokat szedtünk Anyósoméknál, de valahogy eltűntek a boszorkánykörök és a szegfű gomba is. Érdekes nekem a gomba nyersen volt az utolsó amivel próbálkoztam, de azóta szinte hetente készítek és imádom.

Norka írta...

Régen imádtam, aztán vagy 3 évig nem ettem gombát. Most vissza-vissza tér. Érdekes, gyerekkoromban is nyersen ettem meg:)