2011. február 16., szerda

Calzone vagy samosa?

Rájöttem, hogy több időt kell a konyhában töltenem, na nem mintha nem töltenék ott elég időt, de kevés a nyers étel amit elkészítek. Főleg zöld lé, saláta, és leves készült mostanában.Így törvény szerű volt hogy visszajön a teljeskiőrlésű tönköly kenyér ((::
Be kell vallanom nem igazán ízlenek a Nap kekszek. nincs kivétel , és nem csak a sajátom nem jön be, hisz kóstoltam másokét is. De bíztam benne hogy létezik megoldás. Ma főleg cukkiniból készítettem ízesítőkkel, és terveztem Urbán Vali oldalán található kukoricás kenyeret megint elkészíteni mert az ízlett.
Ezekből született ez a töltött lepényke. Miután a cukkini-lenmag- fokhagyma- só ízesítésű lapocskák felszíne már eléggé megszáradt, a turmixolásra váró kukorica-napraforgómag-pritamin -chili paprika összetételű töltelékkel pakoltam meg. Még egy órát aszaltam így megtöltve.

Ilyen az eszköz amivel készült, persze e nélkül is megoldható.
Mónika féle "tönkölykenyér" is készült itt éppen emeletes szendvicsként kelleti magát ::) Nagyon finom lett.






4 megjegyzés:

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Kedves SZera,
A calzone igen ígéretesnek tűnik,hol lehet ezt az eszközt beszerezni és hogy hívják? Jó ötlet!
Annak idején amikor elkezdtem a nyersételek készítését bennem is megfogalmazódott, hogy több időt töltök a konyhában mint azelőtt.A Napkekszeknél készítésénél velem is előfordult, hogy nem ízlett, de variáltam az összetételét, és a barna lenmagot elhagytam, mert egyáltalán nem ízlett, helyette az aranylenmagot,és a csíráztatott hajdinát kezdtem használni.Joan azt tanította, hogy mindíg kóstoljuk meg aszalás előtt a krékereket, mert pontosan ugyanolyan lesz az íze az aszalás után is, mint előtte.Az arányokra kell vigyázni,akkor ízleni fog.Ne add fel ! A műzli szeletek, amelyek hasonlóan készülnek, pedig egyáltalán nem lehet elrontani ízvilág szempontjából.
Gratulálok mégegyszer az alkotásodhoz ! Sok puszi Neked, Erika

Sütő Mónika írta...

Szia Szera!
Na már értem miért tűntél el napokra,na ezért érdemes volt várni!

Csodás mestermű! Ezt a formát anyumnál láttam, na akkor kölcsön is kérem egy kicsit...

Örülök, hogy neked is sikerült és tetszik az ízvilága!:-) (kenyér)

Na igen a napkekszek nekem se voltak szimpatikusak. Lenmaggal se szimpatizálsz?
Kitaláltam egy káposztás kenyeret, blogomon meg van a recept, azt szeretem. Esetleg próbáld ki egy kis adaggal...

Még sokszor gratulálok Te kis Konyhatündér!!:-))

ezisén írta...

(((Lányok nagyon szépen köszönöm )))

Erika
Bevallom legalább 10 éve vettem, "igazi" szamószához egy sima konyhafelszerelés boltba. Szerintem a mostani "100 forintos" boltokban is célszerű körülnézni.

Igen azt hiszem a lenmaggal van bajom, a barnával is de még az aránysárgával is ha sokat teszek bele. Illetve azt vettem észre, hogy olyan nehéz lesz a gyomrom ezek után a száraz kekszek után. Persze ha nem szárítom ki meg jön a penészedés.

Átnézem majd újra Joan könyvét, köszönöm a tippeket és a biztatást.

Mónika
Esetleg ha Anyukád mostanában vette kérdezd majd meg hogy hol?

A káposztás kenyeret nem láttam, mert annyi nyálcsorgató recepted van már ::)) de megkeresem, jó hogy szóltál.

Sütő Mónika írta...

Anyáé is antik darab!
De láttam mások ezt úgy csinálják hogy megtöltik, félbe összehajtják és a szélét villával körbe lenyomkodják. Úgy is nagyon gusztusos...