2011. február 4., péntek

Keserű napkeksz de miért?





Na nem ez az egyszerű édesség lett keserű, ez a szokásos módon készült és hamar elfogyott (így csak a selejtről készült kép) pedig nem nyers evőknek készült.

De találtam kréker receptet fehér édeshagymával készítve, (+ napraforgómag és lenmag+fűszerek ) és ki szerettem volna próbálni. Hát én már nem szeretek semmit kidobni, egy részét már megettem de Keserű. Keserű volt már nyersen is, aztán ez inkább fokozódott mint elmúlt volna az aszalás során. Találkoztatok ilyennel? Csak mert szeretném kiküszöbölni, mert nem szívesen dobok ki ételt, pláne hogy vannak kutyáink, de ezzel őket sem kínzom.

Ja és ha valakit érdekel rajtam kívül is az a kis csinos szilikon muffin forma, amiben sokkal szebb kosárkákat lehetne csinálni mint nekem az most sikerült, vasárnaptól kapható lesz a itt.

7 megjegyzés:

Gitta írta...

ERika, én is jártam már úgy, hogy keserű lett, de akkor biztosan valamelyik fűszer a hibás. A lenmag, napraforgó mag és a zöldségek egyik sem keserű. A hagyma is finom volt? Mert a hagyma csak úgy magában is finom megaszalva. És az is biztos, hogy ha már aszalás előtt keserű, akkor az aszalás sem segít rajta.
Milyen fűszereket használtál?

ezisén írta...

Köszi Gitta, de són kívül nem kellet más fűszer mert hogy a hagyma intenzív ízére épült az egész, így lehet hogy az a fehér édes hagyma lehetett a bűnös.

Sütő Mónika írta...

Neked van ilyen szilikonos forma? Nem nyeklik el amikor tömködöd bele a tésztát?

Szépek a kosárkák, csak kicsit távoli a kép, megnézném kicsit közelebbről is, mondjuk testközelből:-)

ezisén írta...

Igazából használható ez a forma is, ez egyben van és több kis mélyedés van rajta. De ha nincs stabil alapon nyeklik bizony.
Legutóbb aztán úgy csináltam, hogy 70% os kakaó tartalmú csokival kikentem a formát, amikor az megdermedt akkor töltöttem friss gyümiből és aszalványokból készült krémmel, az szép is lett, csak hát tudom hogy nem nyers így nem tettem fel. Meg mire észbe kaptam megették ::))

Sütő Mónika írta...

Oks,akkor azért egy próbát megér. Remélem kapok, mert már néhány helyen nézegettem, de akár 2- 3 szorosát is elkérik érte .

Jó lesz, alkotunk...

ezisén írta...

Valójában azért írtam, a végére, hogy akinek a közelében van Lidl- az holnaptól aránylag jó áron vehet. Nálatok van?

Sütő Mónika írta...

van:-)
csak 2 utcára.
Ez az idő egy álom! Pénteken megtörtént a Föld meditáció, és az óta, a levegő, a nap...minden más:-)

Irány a természet! Ja jó hétvégét!