2011. április 13., szerda

5. hét Hullámvasút


A böjt után gyorsan vissza kellett zökkenjek a régi kerékvágásba, mert mind a saját mind a férjem vállalkozásában most van a csúcsra járatás. A böjt után 2-3 nappal szépen vissza tértem a normál nyers étkezéshez. Aztán szombaton ünnepeltük Emma 1. Születésnapját. A tágabb család összejött nálunk, sok hagyományos finomsággal, persze én is készültem a már jól bevált csokis keksszel és ezzel a tortával, melynek receptjét Carmellánál találtam.. Ez utóbbi főleg nekem és Emmának ízlett. Igen picit kapott a "tésztájából" mandulás-datolyás alapból. Valószínű ez a pici is sok volt mert reggelre az állán bizony kiütések keletkeztek. Mivel én sem fogtam vissza magam a torta evésben, az én gyomrom is megterhelődött, mint már annyiszor ha ilyen tömény édességet eszem ((::  Ami viszont a jó hogy a rengeteg korábbi kedvencemre úgy tudtam tekinteni mint egy tőlem független tárgyra, nem ételre.

Egyébként továbbra is csak a jó hatásáról tudok beszámolni a nyers étkezésnek. Teljesen rendbe jött emésztés,tisztuló ízületek, élesedő, nyugodt elme. Szóval megy minden szépen a szattvikus irányba.

De hogy ne legyen teljesen szép a történet, tegnap kettőkor miután az utolsó Ügyfelem is elment jöttem rá, hogy nincs ebédem én viszont iszonyú éhes vagyok, mert a reggeli gyömbérteán kívül semmit nem ettem((:: és nincs semmi olyan mely az én számomra ehető lenne 1 darab cukkinit leszámítva. Így fél tányér kelkáposzta főzeléket ettem, cukkinivel és 1 szelet tönköly kenyérrel. Na ugye ez nem nyers, és nem is volt betervezve, de hát most ez történt. Ami a jó, hogy nem indított be lánc reakciót, a vacsora és a mai nap már újra a nyers étkezés, jegyében telt. Korábban az ilyen estek több hétre, vagy hónapra vissza vetettek. Most is csak azért zavar mert ezt a 40 napot szerettem volna tényleg nyersen végig csinálni. Utána a 80% nyerset célzom meg, és igyekszem a 100% ot tartani, de pont azért fogalmazok így a magam számára, hogy ne teremtsek ezzel konflliktust, ha ilyen helyzetbe kerülök.

Két tanulság:
1/ jobban kell figyelnem a saját ételeimre, és lehetőleg előző nap össze kell állítani legalább fejben hogy mit fogok másnap enni
2/ hiába gyönyörűek a nyers torták, nekem csak a lightos verziókat szabad készítenem, mert ezek a gyönyörűségek nagyon etetik magukat. Azt hiszem a Húsvéti édességem Gitta zserbója lesz, remélem azzal nem lesz problémám.

1 megjegyzés:

Gitta írta...

Gratulálok Erika, nagyon ügyes vagy!
Csak így tovább...