2011. április 19., kedd

Húsvét alatti nyers

Szeretnék egy kis segítséget kérni. bevallom ma reggel ahogy bele gondoltam hogy mi vár rám Húsvét alkalmából, kicsit beparáztam. Nálunk ilyenkor ugyan olyan jövés menés van, vidéki rokonok, hozzánk jönnek több napra a Gyerekek + Emma. Ez mind nagyon jó csak valahogy én ilyenkor teljesen kiesem a saját ritmusomból. Nem a saját ütememben és tempómban mennek a dolgok, mindenhol van valaki, még el sem mosogattam de a következő csapat már érkezik stb.

Nagyon nem szeretnék bele piszkítani az elmúlt időszakomba, azt gondoltam hogy előre készülök holnap holnapután aszalványokkal. Meg persze ahogy tudok más mindennel is hogy kevesebb legyen bennem a feszültség.

Egyre fel vagyok készülve, hogy Anyósomnál nagyon módjával eszem majd nem nyers ételt, azt még nem tudom hogy a rántott gombát amit külön nekem készít hogy fogom megúszni ((:: Szegén 20 éve nem érti hogy nem eszem meg a hús leves levét sem, pláne nem a benne főtt zöldséget, így rizs uborka és rántott gomba az én menüm nála. Valószínű viszek egy nagy tál salátát mert azt más is szereti, meg valamilyen nyers sütit is. De semmi más kilengést nem szeretnék, ezt meg egy-két szem emésztő enzimmel kivédem majd.

Ti régebb óta étkeztek így, ha van túlélő tanácsotok bevált gyors receptetek, meg persze időtök megírni most nagyon jól jönne minden tanács, személyes tapasztalat.

4 megjegyzés:

Sütő Mónika írta...

Szia !:-)

Sokkal jobbat én se tudok javasolni, mint azt amit írtál, hogy előre aszalsz készítesz nyers dolgokat, anyóshoz meg amit tudsz viszel.

Az hogy előtte még enzimet is bekapsz, gratula! Én is vettem pár éve de kidobtam, nem bírtam a kapszulákat, na meg evés előtt fél órával...ha éhes vagyok eszem nem várok még fél órát!?

Arra vigyázz, hogy bűntudatod ne legyen, azt a kevés sült, főtt ételt edd örömmel és olyan gondolatokkal, hogy az is hasznodra lesz, ami meg számodra nem szükséges az úgyis kiürül! Javaslok egy imát étkezés előtt...

Puszi:-)
Minden rendben lesz, ügyes vagy Te megoldod!

Nagy Szaffina írta...

ÉN IS CSAK AZT TUDOM JAVASOLNI, MINT MÓNIKA! ELŐRE ELKÉSZÍTETT ÉTELT VIGYÉL! EZ EGYÉBKÉNT JÓ TANULÁS AZ ANYÓSNAK IS!

Gitta írta...

Erika, jogos az aggodalmad, én is félek az ünnepektől. Megint magyarázkodni, mások lekezelő pillantásait elviselni... nem jó érzés. Jó ötlet a saláta, azt mások is szeretik, és a nyers édesség is, ajánlom a zserbót, azt mindenki szereti.
Az enzim tabletta nálam is be van készítve, és működik evés után is.
Nálam az ünnepek után jön majd egy pár napos böjt, éppen ezért...
És Mónikának igaza van abban, hogy nem szabad a lelkedre venni, ha valami félreevés történik, pozitív gondolatokkal kell hozzáállni. Az ünnepek alatti bűntudat kizárva!
puszillak én is!

ezisén írta...

Köszönöm Lányok!!

Már készítettem egy két dolgot, de tényleg azt gondolom hogy nem dől össze a világ ha 1-2 dolog becsúszik. Majd utána rendbe hozom, de azért igyekszem !!

Mónika : Az emésztő kapszulát mi mindig evés után vesszük be, bár tudom hogy nem ez van a leírásban de így legalább működik ::))