2011. június 6., hétfő

Töltött "szőlőlevél"

Nagy kedvencünk volt családilag a Görögországban kóstolt szőlőlevélbe töltött mentás rizs, melyet paradicsommal tálaltak. Én magában is imádtam a családom köretként fogyasztotta. Sokszor készítettem itthon is nyáron mángold levélből, sok mentával és paradicsomszószban főzve a rizst. Hidegen melegen mindig sikere volt.

Régebben láttam már hasonlót nyers változatban Russell James-nél. A hét végén elkészítettem, igaz nem szőlő levélből, hanem római saláta leveléből, de lehet mángold levélből is, sőt láttam már üveges szőlő levelet, de az már biztosan nem nyers (ha jól gondolom)

Ezek picit merevebb levelek voltak, így puhításképpen pici olajjal és csipet sóval megdolgoztam őket és egy órát betettem az aszalóba. Végeredmény puha jól tekerhető alapanyag lett. A recept szerint jártam el csak a fenyőmagot cseréltem napraforgómagra.

Most ragaszkodtam az eredeti recepthez, de legközelebb biztos hogy paradicsomos mentás öntettel készítem, bár így is nagyon finom volt.

1 megjegyzés:

Sütő Mónika írta...

Én is imádom ezeket a töltött finomságokat. Ezt a paradicsomos rizst paprikába is szokták tölteni és úgy sütik meg:)júliusba megyünk 2 hétre Görögbe családostól, már várom:) puszi