2011. szeptember 1., csütörtök

Nyers kókuszdió


Igaza van bölcs Patanjali-nak a Jóga Sutrák megalkotójának. Baj van a vágyakkal. Ha megkapjuk amire vágytunk azonnal meg akarjuk ismételni, ha nem előbújik a harag csalódottság stb.

Persze hogy így jártam. Régóta vágytam a nyers kókuszdióval személyes kapcsolatba kerülni. Pár napja megtörtént.
Előtanulmányokat folytattam az interneten a felnyitással kapcsolatban, aztán egy szép délután amikor a Férjem is itthon volt (hátha kell egy kis elsősegély::)) nekiláttam, Minden ment ahogy kellett a kezemet sem vágtam el,  érdekes hogy ez a később tömör fa szerkezetű kókuszhéj most késsel könnyen vágható volt.

Tele volt finom friss kókuszvízzel, nem volt tömény kellemesen aromás volt. Benne ott lapult a finom zselés állagú kókusz. Érdekes de ezt nem találtuk zsírosnak és töménynek. Sokkal finomabb mint az érett változat. Nagyon finom fagyi készült belőle, de nem voltam résen így arról nem készült fotó.
 
Persze a probléma mint minden vággyal most is előállt, szeretném megismételni még még még...... Remélem egyszer majd nálunk is kapható lesz,  ha tudtok elérhető lelőhelyet szóljatok.

2 megjegyzés:

lovelyplanet írta...

Hol kptál zöld kókuszdiót? Én is engednék a vágynak :)
(Norka)

ezisén írta...

Szia Norka! Ajándék volt Thaiföldről, szóval sajnos nem igazán megismételhető számomra sem. Pedig jó lenne, nem is értem hogy ez miért nincs nálunk??

A Sületlenségek ügyében kampányoltam, de úgy tűnik most sem sok sikerrel, ne haragudj.