2012. május 5., szombat

Pácolt cukkini

Rengeteget segít most nekem Ani Fhyo két receptes könyve. Sok sok apró de hasznos tapasztalat megosztással, pont azokkal melyek egybe vágnak azzal ahogy nekem kialakult a mit hogyan mikor mivel az elmúlt időszakban. Kedvencem az ázsiai receptes könyve.
Mivel mindig variálok az éppen nálam meglévő alapanyaggal általában csak ötleteket veszek másoktól így az ázsiai (indonéz kínai koreai kínai) ízek kedvelői számíthatnak mostanában néhány receptre.

Az eredeti recept szerint 8 db kisebb uborka az alap melyet beírdalunk, úgy mintha félbe vágnánk, de a két végén 1-1 cm nem elhagyunk, hogy ne essen cikkekre az egész mert nem az a cél. (10 cm es uborkánál 8 cm hosszú a bemetszés) majd fordítunk az uborkán 90 fokot és megismételjük. Az így előkészített uborkát besózzuk a vágásokat is érintse a sózás !! 2 órát állni hagyjuk. A sót és a nedvességet leöblítjük, és elkészítjük a tölteléket.

Kimchi fűszer (gyömbér fokhagyma só chili paprika pici agave szirup keveréke) két apróra vágott zöldhagyma és egy kis reszelt  retek keverékével megtöltjük az uborka belsejét. Egy üvegbe szorosan helyezve pácoljuk 1 napig szobahőmérsékleten, majd a hűtőben tároljuk.

Én cukkiniből készítettem, tökéletesen működött a recept így is.

Nincsenek megjegyzések: