Több hete foglalkoztat egy gondolat.
Régebben még amikor ez a blog makrobiotikus volt, szerepelt rajta a ricotta sajtom receptje. Napraforgómagból agar agarból és fűszerekből készült. Nem értettem, hogy hasonlót miért nem látok a nyers konyhában? Mert bevallom az én emésztő rendszeremnek nagyon nem esik jól a nagy mennyiségű olajos mag fogyasztása, sőt 1/4 nél több avokádót is nehezen tolerálok stb. De ezek a torta és édesség csodák rettentően vonzóak számomra is.
Aztán ma ahogy nézegettem Carmella blogját nem hittem a szememnek. Itt a sajt. Egy hölgy készíti aki valószínűleg hasonlóan kereste a megoldást az olajos mag arányának csökkentésére. Nekem furcsa hogy forrón önti az agar agart a mag keverékre, de hát nem is ez a lényeg. Még ha ezt az egészet nem tekintjük nyersnek akkor is marad napi 95-98 % nyers, az meg egész jó arány, és megtaláltam a mértékletes növényi fehérje fogyasztás módját, melyet a pocakom is nagyon jól tolerál.
Régóta van egy " newstart" szakácskönyvem abból származik az én alap receptem, és a honlapjukon is szerepel egy jó kis recept.
Én az agar agaros elegyet lehűtöttem 45 fokosra és még ekkor is sűrűn folyt. Viszont innentől gyorsan kell dolgozni mert hamar dermed az egész. Ekkor még lehet ízesíteni mert ez nem változik.
Nálam most ilyen lett, zöldhagymásan-fokhagymásan.
Aztán ez készült belőle ebédre.
9 megjegyzés:
Szia!:-)
Hogy vagy? Rég beszéltünk. 2,5 kg-ot fogytam és mi is diétázunk tovább. Ezen a sajt készítésen én is gondolkodtam, de olyan tömény, meg nehéz lehet...vagy? Mit csinálsz ilyen sok sajttal? Fagyasztasz belőle? Meddig áll el hűtőben?
Az elejére válaszoltam nálad ::))
Sajt. Nekem pont az tetszik benne hogy 0,5 csésze kesudióra 1,5 csésze víz jön (az agar agarral főzve) tehát csak 1/4 az olajos mag tartalma a szokásos sajthoz képest. Lágy krémes, nem tömény. Ez kb 4 napi adag, így az olajos mag fogyasztásom jelentősen tud csökkenni, ami kell a további fogyásomhoz. De nem akarlak rábeszélni, valószínű a ti pörgősebb anyagcserétek jól tolerálja a több olajos magot.
Jól hangzik! Már csak ezt az agar agart kell beszereznem, de szerintem azért Pestig kell mennem. Egy próbát biztos megér. Sajtért nem vagyok oda, de mondjuk egy finom testes vörösborral,hm, nem tudom te hogy vagy vele, én szeretek néha este a tűz mellett elkortyolgatni egy deci borocskát:-)
Szia!
Bocs hogy ide, de nem tudom az e-mail címed, és gondoltam talán Te is csatlakoznál...
Szeretettel üdvözöllek!
Közös Földmeditációra hívlak 2011. február 4-én 21 óra 12 perctől!
Tibeti Teremtő nap lesz és VILÁGMÉRETŰ FÖLDMEDITÁCIÓT szervezünk.
22 országból áramlanak felénk a részt vevők.
...
Ezen a napon hihetetlen erővel növekszik a Meditációnk ereje.
Kérlek segítsd a folyamatot! Ha mindannyian aktívan részt veszünk a szervezésben is, több ezren lehetünk a közös energiában. A kritikus tömeg elérése mind közelebb kerül!
Kérlek a weboldalon csatlakozz, ha hívást érzel erre a Feladatra!
Erre az alkalomra letölthető vezetett zenés meditációt találsz majd a weboldalon.
Tegyünk együtt Földanyáért! Minél többen meditálunk Egységben, annál erősebb lesz a Szeretet Energiája.
Kérlek juttasd el minél több helyre ezt a Hírt! Fusson az energia mindenfelé.
Szeretettel: Szabó Kinga Kiara
Honlap: www.energologia.hu
A Földünkért meditálók közössége
E-mail: energologia@energologia.hu
Szia Sz.Era!
Kaptál tőlem egy díjat, nézz be hozzám!
Üdvözlettel: Szaffina
Köszönöm szépen!!!
Én is kacérgotom a sajttal. Ezek szerint sikerült, és jó lett. Azt hiszem én is belevágok majd:)
Norka ma fogyott el, nagyon finom volt volt. Az állaga-keménysége olyan lágy, inkább krémsajtos.
Ha keményebbre szeretnéd akkor, próbáld 1 csésze víz+ agar agarral 1 csésze maggal, illetve valaki írta még az utifű magot hogy attól töményebb az állaga.
Még a receptben az élesztő pehely kicsit sok volt nekem, kikiabált az íze, de sok fokhagymával kompenzáltam. ::))
Szió!
Azt hiszem estére én is kipróálom, csak még agar-agart kell beszereznem.
Megjegyzés küldése