2011. január 24., hétfő

Start

IGEN!!!!

Kedvet kaptam Mónikától ::)) Gondoltam csatlakozom, hiszen az erők és közös célok energiája mindig nagyobb és nem gátolja a földrajzi távolság sem.

Így ma reggel én is odaálltam arra a bizonyos start kőre. Nem ebbe a gyönyörű kék vízbe készülök ugrani, hanem fejest a 100% os nyers evésbe. Úgy érzem az is legalább ilyen vonzó.

1/ Hét végén részt vehettem dr Indu Arora Jógaterápiás képzésének második részén. Egy hete a nők (hát ezt minden nőnek tudnia kéne) és a termékenység, most a gerinc és az öregedés volt a téma.
Semmi bajom a korommal. Tisztában vagyok azzal is, hogy a fizikai testem jön és megy, ahogy a falevelek is váltják egymást. De tudom és hiszem hogy van egy részem, mely állandó és örök. Eddig kevesebbet tettem ezért az "állandó" nem látható részemért.  Sőt testem mostani állapota nehezíti is hogy többet tegyek érte (Még mindig csak 30-40 percet tudok Sukhasanaban ülni, pedig hosszabb meditáció, pranajama és mudra gyakorláshoz ennek többszöröse kéne) . Nekem ezért kell a változás. Kisebb pocak, rugalmasabb izületek ::)) Ennek most van itt az ideje.
Régen a férfiak Indiában ilyenkor váltottak. Mögöttük volt egy életszakasz, megéltek mindent a kinti világban, utaztak, felnevelték a gyerekeiket stb. A felhalmozott vagyon elég volt a feleségüknek életük végéig az anyagi biztonsághoz.Ők maguk, választottak egy Gurut és szépen bevonultak egy Asramba.
Nem élek Indiában, nem vagyok férfi, bár Gurum van és felnőtt gyerekeim is, ja és azt a kort is elértem amikor ez a vágy felébred és követeli a jussát. Úgy könnyebb volt ez az út, így nehezebb, de nem lehetetlen.

Indu honlapját tanulmányozva láthatjátok, hogy milyen tudás birtokában van. Szerencsére imád Magyarországon is tanítani, így idén már másodszor élvezhetjük az itt létét.A tanult mudrákat és mantrákat fogom használni a holt pontokon, amik nálam este várhatóak, de remélem uralom majd őket.

2/ Újra olvastam Viktória Boutenkó könyvét. Főleg azt a részt ahogy ők is kezdték az a rész volt megint nagyon inspiráló számomra.
Sokaknál látom, hogy a nyers evés mellé belép egy spirituális vonzódás is. (Joan Iyengar jógát oktat is pl)Úgy látom hogy az változó, hogy kinél melyik van előbb. Viktória leírása szerint úgy látom a nyers hozta meg a változást, bár az is lehet hogy az erős orosz gyökereiben rejlő gyógyító képesség teremtett olyan élethelyzetet hogy nem is történhetett volna máshogy, minthogy családostul változnak.

3/ Szombaton a bio piacon isteni zöldeket vettem, készítettem "kenyeret", vettem finom bio fehér teát, van itthon alma és többféle zöldség, tehát minden adott az új kezdethez.

4 megjegyzés:

Sütő Mónika írta...

Szia!
Na hogy bírod? Én most ettem meg a csírasalátám. Egész jól el vagyok telve egész nap. Te miket eszel? Közérzet?

ezisén írta...

Jól köszi!!!
Nálam a reggeli szokásos zöld (az a leveles kel-most volt bio fejes saláta meg alma és banán+fahéj meg citromlé) aztán délelőtt fehér tea és 11 kor egy finom mangó. Reggel aprítottam 1 pasztinákot, bepácoltam. A feléből ebédre leves lett pici fehér misoval és mandula joghurttal. Ez nagyon ízlett. Ebéd nagy tál saláta (fejes saláta+savanyú káposzta+ a fél pácolt pasztinák+ kréker) Aztán elmentem Unokázni, sétáltattam egy órát. Most iszom a második pohár meleg citromos vizet, és banánt ettem meg még egy narancs van betervezve mára aztán pont.
A vacsorára nem ezt terveztem de bevallom éhes lettem és most ez volt.
Nevettem a shusidon, mert én is azt terveztem még reggel, csak aztán máshogy alakult.
A városi forgalomban enyhe agressziót véltem felfedezni magamon ::)) de lehet hogy ez csak mások pofátlansága miatt volt és még nem a tisztulás, mert itthon elmúlt ::))

Tapasztalatom. Hónapok óta ellen állok annak, hogy napi menüt csináljak magamnak. Most úgy látom meg kell tegyem, így meg lesz a ma esti program, na és ha vasalni is fogok akkor igazán büszke leszek magamra ::))

Sütő Mónika írta...

Hú az a leves jól hangzik.
Na igen ha nem 2 emberre" főznék" biztos én se csinálnék ekkora felhajtást, csak szeretném ha a testvéremben pozitív nyomot hagyna ez a dolog és talán később jobban odafigyel az étkezésére...mert ugye a család nagyon fontos, én meg anyukámmal sétáltam egy jót.

Képzeld szerdán érdekes programunk lesz, olyan hölggyel találkozunk, aki közvetíti Jézust, vagy ilyesmi. Kiváncsian várom.

Na igen sushi szezon van:-)
Megyek bepakolok a mosógépbe, meg családozok:-) aztán vége is a napnak, és napról napra könnyebb lesz..

ezisén írta...

Túl az első napon, nem vasaltam, de ezt leszámítva minden OK!!
Kíváncsi vagyok én is erre a hölgyre, majd írjál róla