2011. január 13., csütörtök

Zöld levek, de milyen zöldből?



Mostanában ehhez hasonló a reggelink. Általában sokkal zöldebb, de ebben csak kínai kell van a málna , alma, na és a citromlé mellett.

A kérdésem, hogy nektek mindig csak bio zöld kerül a turmixgépbe?  Igyekszem szombaton bevásárolni a Bio piacon én is, de van hogy beesik még valaki, vagy a zöldség egy részét elviszik a Gyerekeim így a hét második felére néha marad a sima bolti saláta, kelkáposzta stb. Sőt bevallom hogy uborkát és cukkinit sem a bio piacon veszem ((:::
Azt gondolom, hogy ez még így is jobb mintha semmit nem fogyasztanánk. Vagy nem? Érdekelne a véleményetek, és a gyakorlatotok.

9 megjegyzés:

Sophia írta...

Szia Era!

Őszintén szólva zöld turmixot néhány hónapja nem iszom pont emiatt, hogy nem tudom miből készíteni. Amikor volt zöld a kertben, abból csináltam. Most iszom a búzafűlevet, meg gyümölcsöket eszem délelőtt, más nem is kell. Ha mindenáron szeretnél zöld turmixot inni, én csak a biot ajánlanám. A bolti tele van vegyszerrel, és nem is olyan finom. Legalábbis én egyszer csináltam boltiból, és nagyon nem ízlett, olyan kesernyés volt.

Sütő Mónika írta...

Szia!
Ahol én lakom, nincs lehetőség bio zöldeket venni. Ha bio zöldet szeretnék télen, csíráztatok vagy a már lefagyasztott spenót levemet( nyárról,kertből:-)), vagy fagyasztott búzafű levet használok, de a frissel össze se lehet hasonlítani. Így nem nagyon válogathatok, én is használok nem bio cukkinit, káposztát...és nem aggódom. Én abban hiszek, hogy a sok élő zöldség, gyümölcs, a tiszta víz és a szervezetünk öntisztító, öngyógyító képessége ezt megoldja, kiüríti ami nekünk nem kell! Na és a bio és ugyan mennyire tuti, hogy bio? A tudat az nagyon fontos, hit és egészség tudat! Nekünk semmi se árthat...szóval jó egészséget, jó gondolatokat4 Üdv: Mónika:-)

ezisén írta...

Köszönöm Lányok!!!
Bevallom, hogy hiába a hideg idő, nekem valamiért jól esik délelőtt a zöld lé. Így marad ez a megoldás, hogy ahogy sikerül. Az én hitem is ahhoz közelít, hogy a semminél még ez is jobb, hiszen csak van bennük élő enzim, ami most nekem a lényeg, mert évekig nem sok nyerset ettem ((::.

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Sziasztok,
2010.áprilisa óta isszuk rendszeresen a zöldturmixot.Mi a MOM park közelében lévő biopiacon vásároljuk meg mindíg egy hétre előre a turmixolni valóhoz,a salátákhoz a zöldeket, és a búzafüvet is.
Most a mángold és a leveleskel kerül a zöldturmixba,de nem sokára lesz spenót is újra.Nagyon jól eláll 1 hétig a hűtőben.A saját termesztésű csírák a legértékesebbek,és egyet értek a Mónival mindennap friss élő zöldség, gyümölcs és elegendő víz kerüljön első sorban az asztalra és nem utolsó sorban a sok jó pozitív gondolat. Nem vagyok 100% -os nyersevő,de a sorrend mindíg is ez volt nálam már évtizedek óta.A blogban is lehet látni,hogy bele tudjuk illeszteni a megszokott életünkbea nyersevést.
Mindíg szem előtt tartom hogy százalékos arányban ezek az ételek legyenek túlsúlyban , mert a mi éghajlatunkban elég nehéz megvalósítani 100%-ban,mert azért a természetettel való együttélést is jó ha figyelembe vesszük. Ahogy az idő melegszik,és ha a nap is többet süt ez egyre könnyebb lesz.
Mindenkinek szép napsütéses napot kívánok szeretettel:Erika

Nagy Szaffina írta...

Kedves Era!

A piacokon lehet kapni jó, és megbízható minőségű, ( házi termesztésűt és biot is, csak utána kell járni) zöldségeket. Kapható spenót, sóska, bár nincs most még sok zöld, de petrezselyem, kapor azért akad, és talán a saláta sem olyan igazi nyári ízű, de ilyenkor az is megteszi! Karfiol, retek, és karalábé levelet is beleszoktuk tenni a turmixba. Újhagyma zöld szára is finom. ( Csak abból kevesebb kell)

Véleményem szerint sokkal jobb a piacon vásárolt zöldség, mint a bolti, amit még talán pluszba le is fújnak, illetve a főtt, mű ételeknél.

Én a fagyasztott zöldségeket, gyümölcsöket nem ajánlanám, nem is használjuk, mert azok halott ételek.

Hamarosan kibújik a medvehagyma és a vadsóska, lehet menni kirándulni! A természetben szedett zöldek, gyümölcsök a legértékesebbek, és legfinomabbak!

ezisén írta...

Erika Druszám!
Mi is ott vásárolunk ::)) Igaz általában reggel 6 kor. Igyekszem kalkulálni és ott venni mindent, csak van hogy elkalkulálom, vagy odaadom a Gyerekeknek.
A csírákat én is termesztem, lehet most elindítok nagyobb adaggal, amíg átvészeljük ezt az 1-2 hónapot.

Remélem hogy egyszer majd összefutunk!!!

ezisén írta...

Szaffina!
Köszönöm Neked is a hozzászólásod. Kedvező helyzetben vagyok, mert a Férjem kertészete itt van a ház körül, ez dísznövény kertészet de van egy sarkom, ahol áttelel a petrezselyem, és nő a búzafű (bár most az is lassabban mint tavasszal).

Ahova járunk a bio piacon kívül ismerjük az őstermelőket, de most ők nincsenek ((:: csak a kereskedők.

Van saját fagyasztott gyümölcsünk, tudom hogy nem az igazi, de azért szoktam használni.

Végül is tényleg a medve hagymára maximum 2 hónapot kell várni és az mindjárt itt van ::))

Gitta írta...

A fagyasztott zöldségek felengedés nélkül, vagyis azonnal fogyasztva (rögtön beleteszed a turmixgépbe, és nem várod meg, míg felenged) még élők, vagyis valamennyire megőrzik enzim tartalmukat.
Ezt dr.Hummel Zoltán professzortól kérdeztem meg, tudom, hogy enzimek kutatásával (is) foglalkozik.
Azt mondta, hogy nem a fagyasztás, hanem a lassú felengedés, és a felengedés utáni idő az, ami elpusztítja az enzimeket.

Sütő Mónika írta...

Azoknak akik félnek a fagyasztástól:-)

http://www.buzafu-le.com/index.php?page=buzafu_4&cont=buzafule_fagyasztott&lang=hu