2011. május 30., hétfő

Joan-nál

eper torta mentával

Tegnap tobzódni lehetett a nyers találkozásokban, Na jó ha nem is tobzódni de legalább két helyre lehetett menni, Gitta által szervezett havi potluckra és Joan szokásos hó végi vasárnapi tanfolyamára. Szívem szerint mindkét helyre mentem volna, de mivel potluckon többször voltam már,így Joanhoz jelentkeztem, nem is egyedül.
Már régebben megbeszéltük Mónikával hogy ha tudunk elmegyünk Joanhoz, mert még egyikünk sem volt nála. Most tudtunk és mentünk. Dél Budáról Kismarosra együtt. Így már nem is tűnt fel hogy milyen sokat autóztunk, mert annyi közös témánk, megbeszélni valónk volt, hogy elrepült a mintegy másfél órás odaút. Persze az útvonalat olyan jól sikerült kiválasztanom, hogy fél órát késtünk, de így is nagyon relaxáló, feltöltő volt a bevezető jóga foglalkozás.

Íme a menü:
Az ebéd: zöldségleves volt és eper torta.
Az uzsonna-vacsora: cukkini torta édesburgonya spagetti, céklás karfiolos indonéz saláta, zöld saláta, eper chutney, és egzotikus rizs az átmeneti konyhán lévőknek.
Bónus: málnás palacsinta bodza krémmel. és bodza ital


cukkini torta, indonéz saláta, kelkáposzta chipsz és krékerek

Spagetti, chutney saláta és rizs

Nagyon családias és meghitt volt. Az egész házban béke és nyugalom volt. Sajnos többen az utolsó pillanatban lemondták így a segítőn és Joan on kívül csak hatan voltunk, de így több jutott egy főre Joanból ::)) és mi Mónival erre vágytunk.

Mónit is "felismerték" így úgy beszélgettünk közösen, mintha már sokadszorra találkoztunk volna. Persze közben elkészült a mintegy tíz féle étel, és még szóban 100 féle variáció. Nekem legjobban a zöldségleves és az indonéz fűszerezésű karfiol saláta ízlett, de a többit is készítem majd szép sorban.

Az ételek a fotók alapján önmagukért beszélnek, ami még sokat adott számomra az a lelki-szellemi háttér ami beragyogta az egész napunkat, hogy persze fontos hogy mit eszünk, de ez nem minden, van ennél sokkal fontosabb is.

Joan Napeledel könyvében több mint 500 recept van és persze 60 oldal elmélet, sok bölcsességgel és szeretettel. Alap mű a nyers konyhában, sok személyes tapasztalattal és tanítással. Jó szívvel ajánlottam eddig is, most meg pláne hogy ezt teszem. A honlap hamarosan életre kell, érdemes lesz figyelni rá ha igaz a legújabb receptek is felkerülnek nemsokára.

4 megjegyzés:

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Szia Druszám,
Én is szerettem volna Veletek lenni, de nem tehettem. Igen,Joannál egy napot eltölteni élmény és igazi feltöltődés is egyben. Nagyon szeretem Őt.
Remélem legközelebb találkozunk majd.

Sütő Mónika írta...

Köszönöm a társaságod, nagyon jó volt! Megismételhetnénk?!
Áldott hetet!

ezisén írta...

Lányok!
Biztos hogy találkozunk !!!
Szia Erika! Én is lassan fél éve készülök, remélem a következőre nem kell ennyit várni.
Móni esetleg július vége? Majd szólok ha megyek és nem előtte való napon ::))

Norka írta...

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Én is készülök mindig, csak összejön már:)