2011. július 18., hétfő

Finom sós karika


Eddig ez a legjobb nyers ropogtatnivalóm. Interneten találtam még télen, de most van több időm a kisérletezésre így sorba próbálgatom a korábban kijegyzetelt recepteket.

Ebben fél csésze áztatott hámozott mandula, fél csésze kesudió és egy csésze napraforgómag (mind áztatva) . Só pici agave szirup/  cayenne és fekete bors / friss oregánó és bazsalikom levelek/  4 aszalt paradicsom 1 fokhagyma gerezd és pici hagyma. Mindent aprítunk és annyi vízet adunk hozzá hogy elég sűrű massza legyen az egészből. A végén egy evőkanál őrölt lenmagot keverünk hozzá és negyed órát állni hagyjuk, hogy a nedvességet még felszívja. Ez után jól formázható a tészta, rudak, karikák stb. Én fekete szezámmagba mákba és napraforgó magba hempergettem.

Ami lemaradt: aszalni kell, én az első 2 órában 55 fokon aztán a szokásos 40 fok alatti hőmérsékleten aszaltam míg teljesen kiszáradt.

5 megjegyzés:

Ungvári Szilvia írta...

Azt hiszem, ezt kipróbálom, nagyon jól néz ki!

Zöldike írta...

De jó!! Én is pont azon filóztam, mit lehetne sósan készíteni a szokásos lenmagos kréker helyett! Köszönöm, hogy feltetted a receptet, szerintem hétfőn az lesz az első, hogy kipróbálom én is :)

ezisén írta...

Kíváncsi vagyok majd a véleményetekre, nekem nagyon ízlett, igaz most lightosabb több zöldséget tartalmazó verzióval is kísérletezem, ha lesz finom akkor azt is felteszem.

Zöldike írta...

Ezt nem kell aszalni a végén?? Megcsináltam az előbb a "tésztáját" nekem ízlik, bár az agáve szirup hozzáadása előtt még jobb volt... Mondjuk én tettem hozzá önszorgalomból pár másfajta magot is és csilit, sok csilit meg igazi olasz pizzafűszer-keveréket ;) Most hagyom pihizni a hűtőben reggelig aztán majd meglátom milyen formát fog ölteni ;) Köszi mégegyszer az ötletet.

ezisén írta...

De bizony aszalni kell!! de látom ez lemaradt a receptnél. Én is több csilit adtam hozzá, ::))