2012. május 2., szerda

Banán nélkül






Minden rendben. Energia szintem, közérzetem frissességem ::))

Kivéve hogy a 80-10-10 ben főszereplő banánt, az elmúlt két napban sajnos rossz közérzetet okozott. Tegnap eperrel turmixoltam, egy kisebb fagyasztott banánt, délután, fagyinak ebben a nagy melegben. Nem is volt túl édes, mégis hypoglikémia szerű tűneteket okozott ((::

Szóval minden marad, de banán nélkül.

Valószínű sokan vagyunk és sok félék, ezért létezik és virul a Hippkratesz intézet, a maga minimális gyümölcs ajánlásával és a 80-10-10 módszer is napi 15-20-30 banánnal. Nekem úgy tűnik az előbbi a járható út sok sok zöld salátával.

De azért találtam olyan 80-10-10 es blogot melyben arról számolnak be hogy szintén nem tolerálják jól a banánt ő a mangóra váltott át. Na ez a veszély azért engem nem fenyeget, mert a mangó ára és elérhetősége azért nem azonos a banánéval.

Na de jön a sok hazai gyümölcs majd szépen sorban, ezekkel a trópusi gyümölcsökkel úgy is voltak fenntartásaim.

4 megjegyzés:

Zöldike írta...

Szia!
Most csodálkozom, mert szerintem én is a 811 szerint táplálkozom már egy ideje és mégsem eszek sokszor naponta egy banánt sem vagy ha eszek, akkor maximum 2-3-at, annál többet meg se tudnék enni. Nem tudom, miért gondoljátok, hogy a 811-ben olyan sok banánt kéne enni (láttam már másnál is). Dr.Graham csak az ő táplálkozását jegyezte le, azt nem mondta és írta sehol, hogy napi 20 banánt kellene megenni....
További szép napot és kitartást :)
Kedves üdvözlettel: Zöldike

Zöldike írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
ezisén írta...

80/10/10 könyv (magyarul) 236-oldaltól a négy évszak egy heti étrendi ajánlások között a tavaszt vettem alapul 278. oldal 1 nap/ebéd 80 dkg banán 2. nap/ reggel 45 dkg banán + 30 dkg medjool datolya ((:: ebéd aznap 90 dkg banán 4. nap reggel 45 dkg banán 5. nap ebéd 90 dkg banán

Nem sorolom, de innen vettem, persze azóta nem így csinálom. Örülök hogy jól haladsz a 811 el!!!

Zöldike írta...

Szia! Igen, pont erre gondoltam, hogy ez csak ajánlás, nem pedig kötelező irány ;) Minden jót neked is :)