2011. március 16., szerda

Első heti tapasztalatok

Igen én is túl vagyok az első héten így a 40 napos tavaszi időszakban. Volt nálam is hullám hegy és völgy is. Teljesen világossá vált számomra, hogy érzelmi-stressz mindegy milyen névre hallgató evő vagyok.Nagyon jól behatárolt elképzeléssel vágtam bele most ebbe a 40 napba.

Vasárnap és hétfőn viszont nagyon kellett figyelnem magamra, miután vasárnap már csak arra eszméltem, hogy a család által meghagyott borsó leves maradékát kanalazom ((:: Ebben semmi tragédia elvileg , de nem nyers leves volt, másrészt csak a sokadik kanál után tudatosult hogy mit is csinálok.Ennek a két napnak az estéjén minden trükkömet be kellett vetnem hogy ne az evés legyen a megoldás a feszültségre. Gyalogoltam, pranayamat végeztem, EFTvel dolgoztam magam. Szerencsére sikerrel. Persze a háttérben ott volt a stressz forrása, egy péntekre határidős munka ami szokatlan és fárasztó, olyan nem szeretem volt.

Aztán tegnapra minden megoldódott igaz a nehezét megcsináltam a munkámnak, így semmi evési inger, annál több mozgási, így jutott idő egy kis nordic walkingra is a Tétényi fennsíkon.

Azt olvastam külföldi blogokon, hogy az evés kényszer a nyers étkezéssel csökken elmúlik? Én ezt még nem erősíthetem meg. de figyelemmel túl lehet rajta lenni.
Persze közben nagyon finomakat eszem:
Indul a leves alap az aszalóba ::)) Ez most minden napos étel nálam, persze más más zöldségből.
Ami még személyes tapasztalatom, hogy nem ettem hideg ételt, szinte minden szoba hőmérsékletű, illetve aszalóban melegített volt ami számomra nagyon jónak bizonyult.Az ayurvéda által ajánlott ihatóan forró vízet is rendszeresen fogyasztottam, sokat segít az evési rohamok ellen is mert segít össze rendezi a kicsit megbomlott energia rendszert.

2 megjegyzés:

Gitta írta...

Erika gratulálok, csak így tovább...

Szamóca írta...

Nagyon ügyes vagy, drukkolok neked én is, hogy sikerüljön az elhatározásod!