2011. március 20., vasárnap

Sajt

Valószínű azok közé tartozom akik a sajtról tudnak nehezen lemondani. Régóta nem eszem húst, de egy kis érett parmezán gyakran került a tányéromra vagy más finom jó minőségű sajt. Gondolom ezért kisérletezem a nyers konyhában is rendületlenül a sajt gyártással.

Ez a sajt most 10 dkg mandulalisztből, 5 dkg pekán dióból egy kis negyed pritamin paprikából egy nagy gerezd fokhagymából, 1 evőkanál citromléből sóból  és 1 evőkanál psylliumból készült. Turmixilás, és kis pihentetés után a massza nedvességtartalmát felszívta az utifűmaghéj, így könnyen és szépen lehetett formázni.  Azt hiszem sárga pritamin paprikával még élethűbb lett volna de most az nem volt.

2 megjegyzés:

Szamóca írta...

És milyen lett a végeredmény? Hasonlított valamennyire a sajtra?

SzEra írta...

Igen finom ::)) A neten olvastam hogy a paradióval lehet igazi sajtos hatást elérni, nekem most ez keverten volt mandulával de majd azt is kipróbálom.