Valószínű azok közé tartozom akik a sajtról tudnak nehezen lemondani. Régóta nem eszem húst, de egy kis érett parmezán gyakran került a tányéromra vagy más finom jó minőségű sajt. Gondolom ezért kisérletezem a nyers konyhában is rendületlenül a sajt gyártással.
Ez a sajt most 10 dkg mandulalisztből, 5 dkg pekán dióból egy kis negyed pritamin paprikából egy nagy gerezd fokhagymából, 1 evőkanál citromléből sóból és 1 evőkanál psylliumból készült. Turmixilás, és kis pihentetés után a massza nedvességtartalmát felszívta az utifűmaghéj, így könnyen és szépen lehetett formázni. Azt hiszem sárga pritamin paprikával még élethűbb lett volna de most az nem volt.
2 megjegyzés:
És milyen lett a végeredmény? Hasonlított valamennyire a sajtra?
Igen finom ::)) A neten olvastam hogy a paradióval lehet igazi sajtos hatást elérni, nekem most ez keverten volt mandulával de majd azt is kipróbálom.
Megjegyzés küldése