2011. március 23., szerda

Második hetem a 40 napból

Ez a hét sokkal könnyebb volt. Így ezt is 100 % nyersen teljesítettem.
Bár a hét második felében megfáztam, vagy elkaptam valamit, vagy ki tudja. Tény hogy rossz közérzet, torokfájás, köhögés kapott el. Érdekes de legutóbb is ez történt amikor csak nyersen ettem tavaly decemberben. Akkor ott buktam el, hogy meleg levesekre vágytam. Most tudtam, hogyan készíthetek finom meleg levest magamnak, de nyersen, így nem volt gondom. Az is segít hogy rendszeresen iszom a zöld leveket. Az elmúlt hónapokban csak salátából ittam, de most tyúkhúr madársaláta, medvehagyma is itt a palettán. Azt hiszem ezek tápértéke sokkal magasabb.
A megfázás ellenére, nagyon jó tiszta energiák keringenek bennem, napról napra könnyebbnek, békésebbnek és lazábbnak érzem magam.
Nagyon egyszerű semmi faxni ételeket eszem, a legbonyolultabb konyhai műveletem talán a búzafű prés elmosása. Minden gyors és egyszerű és ez is nagyon jó.

Sóvárgás-túlevés egyáltalán nem jelentkezett a héten. A kávé iránti vonzalmam - ami pár hónapja még oldhatatlan köteléknek tűnt - teljesen elmúlt, sőt mintha irritálna a kávé illata, nemhogy beindítana.

3 megjegyzés:

Sophia írta...

Szia SzEra!

Jó téged is olvasni, és jó látni, hogy milyen könnyen is megy neked:)(leszámítva a betegséget).

Most olvastam Boutenko könyvét, amiben leírja, hogy a zöld turmix segít abban, hogy leszokjunk a főtt ételekről, a kávéról, beállítja az ideális testsúlyt, és rengeteg hasznos tulajdonságáról. Kicsit irigyellek, hogy te így tudod minden nap inni a leveket:) Nekem csak a búzafűlé megy. És hogy nem untad meg csak salátából inni?! Hihetetlen.

Várom a további beszámolókat is!
Puszi

Zsuzsi írta...

Kedves Era!
Szeretem olvasni a bejegyzéseidet, jó a hangulatuk...:)
Lenne egy praktikus kérdésem: hogy tudod kiszámolni a heti "anyagszükségletet"? Én ezen mindig elcsúszok...előre tervezel? Pl. napi mondjuk 2 préselés az x tyúkhúr? Nagyjából tudod, mennyi saláta kell 1 hétre...vagy csak veszed, ami tetszik, szép, aztán úgyis elfogy? Előre is kösz a választ!

ezisén írta...

Szia Zsuzsi! Örülök ::))
Hát nekem sem mindig sikerül kiszámolni bevallom. Nagyjából kialakult hogy mennyi zöldet teszek az alma mellé a turmixba. Ez most általában 1 kg tyúkhúros zöld és 4-5 saláta és mángold / hét. Ennek 2/3 át 3/4 ét én iszom a többit a Férjem. Bár ahhoz képest hogy Viktória Boutenkó szerint fél - egy kiló zöld kéne naponta, ez az adag édes kevés de most ezt tudom jó ízűen meginni. Ha tehetném venném ami szép, néha szoktam is, főleg nyár végén amikor jobb áron van minden ::)) Az aszalás meg segít ha túl sok van valamiből. Akkor kelkáposzta chipsz készül akár fonnyadtabb csúnyácska mángoldból is.
Ha meg elfogyott előbb mint terveztem akkor jön a nem bio. De ebből nem csinálok turmixot, csak maximum veszek salátát ha kívánom. Magam arra a kompromisszumra jutottam, hogy a turmixolt zöldjeim és a bele való almám az bio, a többi zöldségem és gyümölcs normál piacos. Remélem tudtam segíteni. Írjál majd hogy haladsz ::))