2011. május 6., péntek

Zöldség halom

Próbálkoztam kicsit a 80/10/10 el, nagy-nagy bukás lett belőle, erről majd írok később.
Kellet újra a sok finom zöldés pici olajos maggal, ízek és a fűszerek.
Így született ez a sok önálló étel mely egy fotó kedvéért egymás hegyén hátán sorakozik egy hirtelen ötlettől vezérelve, és nagyon finom volt.
Úgy indult hogy a hűtőt kipakoltam és amit találtam arra kerestem recepteket, így készült a 4 féle étel.
1/ Pácolt korianderes édes burgonya (csalódás az édes burgonya, Nagyon keményítő ízű, sokkal jobb a sárgarépa, de egyszer ki kellett próbálnom)
2/ Spenót krém Carmellától (1/4 avokadó 2 csésze spenót 3/4 csésze cukkini 2 fokhagyma só +chili paprika citromlé só+ 1 kanál utifű maghéj) Ez nagyon nagyon ízlett tuti hogy még készítek belőle. Az eredeti recept 4 cs spenótot  +2 avokadót ajánl.
3/ A karfiol, na erre nem volt ötletem. Így jött az internet és Gitta oldala, ahol tematikusan van sok sok recept. Csak a karfiolra kiadott 6 félét. Ezeket átolvastam és választottam a rozmaringos receptet persze kicsit egyszerűsítettem és változtattam a saját ízlésemnek megfelelően ahogy ezt valamennyien tesszük.
4/ Félig aszalt paradicsom (szeletelés só bors) pár óra aszalás.

Fejes és uborka salátával nagyon finom ebéd volt. Azt hiszem azért mert valamennyi íz benne volt ahogy az ayurvéda és sok más iskola is tanítja. Édes sós savanyú csípős keserű és fanyar.

3 megjegyzés:

Sütő Mónika írta...

Nagyon guszta! És ez a piros, fehér ,zöld, na ennek külön örül a lelkem!
A zöld réteget biztos ki fogom próbálni!
Áldást! Mónika

Virág írta...

tényleg nagyon mutatós!
biztos ízletes is volt:-)

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Nekem is ezek a kedvenc színeim, ebben a sorrendben!Úgy látszik a spenótkrém engem is megfogott,mert szeretném kipróbálni.Nagyon jól néz ki a "zöldség halom".Szép napot kívánok, Erika