2012. április 23., hétfő

Omega 3 Halolaj





Ez volt a második táplálék kiegészítő amit szedni kezdtem a D vitamin mellett.

Olvastam egy teljesen más típusú evoluciós elméletet, mely szerint a majom őseink két felé váltak. Egy részük vízben kezdett élni a másik rész maradt a szárazföldön. Állítólag mi a vízben élő őstől származunk. Ezért borítja sokkal kevesebb szőr a testünket, és maradt a fejünkön haj, mert tüdővel lélegezni csak úgy lehet hogy ez kint maradt a vízből, és a napvédelmet meg kellett oldani. A vízi életmódból adódóan fő táplálékunk a hal volt. E szerint az elmélet szerint ekkor indult az agyunk növekedésnek.
Nem tudom ez így van-e vagy sem. Nekem hihető!!!

De ami tény hogy például a magzat fejlődéséhez omega-3 kell, és itt nincs az anyának elsőbbsége. A hírekben néha szereplő  értetlen anya által elkövetett csecsemő gyilkosság szerintem erre a zavarra is vissza vezethető, hisz a magyar halfogyasztás nem áll jó helyen. Több kutatás szerint a depresszió legjobb gyógyszere is az omega-3  .

Gond lehet még az omega3 és 6 közti különbségtétel hiánya. Sajnos a nyers evők által nagyobb mennyiségben fogyasztott olajos mag éppen omega-6 ot tartalmaz, a szükséges omega -3 helyett, illetve a lenmagban és zöld levelekben lehet de nem elegendő mennyiségben.

Tavaly sima DM-es omega -3 kapszulát kezdtem szedni, csak ebből 5-10 kapszulát kéne fogyasztani és nem volt jó érzés a túl sok kapszula lebontása, illetve olvastam hogy lehet hogy ezek az olcsóbb termékek avasak.

Jelenleg a korábban említett iherb-ről rendelünk olyan terméket mely jó minőségű, és egy kapszulában dupla adag van.

Akit nem zavar a hal íz kapható üvegben is. Ez a leggazdaságosabb csak nálunk nem jött be senkinél.

Részemről nem tudom, hogy a nyers evéssel elegendő omega-3 hogyan és miből pótolható, így én már második éve rendszeresen szedem ezeket a nem kicsi kapszulákat. Sokkal kiegyensúlyozottabbnak és nyugodtabbnak érzem magam. Valószínű az én omega-3 raktáram teljesen kiürült mert régóta semmilyen húst nem eszem, és amikor húst ettem az sose volt hal mert nem szeretem. Így én ezt folyamatosan pótolom.

Ígérem hogy már csak az ösztogén-progeszteron témáról fogok írni, és befejezem ezt a kis kitérőt.


1 megjegyzés:

Ungvári Szilvia írta...

Ezzel én is küzdöttem magamban. Azt a választ találtam, hogy a halak a vízben élő apró zöld növényekből nyerik az omega 3-t. Vagyis a zöldek fogyasztása nagyon fontos!
A Paleolit-tal sok mindenben egyetértek, de maradok vega :-)